Image

Het wijngoed

In 1996 legt Jean-Pierre Six de kiem voor Wijngoed Monteberg. Een terrein op de zuidflank van de Monteberg, 600 wijnstokken en een goeie dosis pit: die drie ingrediënten liggen aan de basis van een gedurfd experiment op Heuvellandse bodem. Jean-Pierre krijgt al gauw de smaak van de wijnbouw te pakken en legt zich verder toe op zijn passie. “Een project moet zoals een goede wijn rijpen”, aldus de wijnbouwer, en zo wordt het pionierswerk zijn levenswerk. 

Jean-Pierre heeft ondertussen de fakkel van Wijngoed Monteberg doorgegeven aan een nieuwe generatie. Edward en Katrien, die al jaren meeschrijven aan dat authentiek familieverhaal, bouwen nu met hart en ziel verder aan de droom van hun vader.

Vandaag streven wij bij Wijngoed Monteberg ernaar ons beste vakmanschap in de kwaliteit van de wijnen uit te stralen. Dagelijks bundelen wij onze krachten om je te laten genieten van een rijk assortiment: een aanbod dat begon met witte wijnen, maar dat we gaandeweg konden uitbouwen met rode, mousserende en roséwijnen.

Tegelijkertijd speelt Wijngoed Monteberg graag zijn lokaal verankerde positie in Heuvelland uit; naast de hoge kwaliteit is ook ons unieke karakter als streekambacht een troef. 
Wijngoed Monteberg investeert voordurend om hun wijnbouw duurzaam en ecologisch te maken.

De liefde voor de wijnbouw inspireert ons niet alleen, ze drijft ons dagelijks, van de druivenpluk tot het bottelproces. Jouw genot van de wijn doet daar nog een slokje bovenop.

© 2024 Monteberg All Rights Reserved.