Belgian Grape Ale: een nog nooit geziene fusie!

"Bier na wijn is venijn?" - Absoluut niet! Met veel trots stellen we je de Belgian Grape Ale voor, een waar eerbetoon aan de rijke Belgische biercultuur en de opkomende Belgische wijnbouw. Om dit biertje te creëren zijn we de unieke samenwerking aangegaan met de Brugse brouwer Thomas Vandelanotte, van brouwerij Bourgogne des Flandres. En uit deze dankbare samenwerking is uiteindelijk een unieke creatie ontstaan. 

Wat de Belgian Grape zo bijzonder maakt, is de combinatie van vier verschillende druivensoorten die erin verwerkt zitten: de Solaris, Siegerrebe, Kerner en Pinot Gris. Elke soort draagt bij aan het complexe, maar harmonieuze smaakprofiel van het bier. Solaris zorgt voor de aroma's van verse perziken, nectarines en vlierbloesems. De Siegerrebe, Kerner en Pinot bepalen zijn frisse zuurtegraad en geven de Ale fruitige aroma's van groene appel en citrusvruchten. 

De Belgian Grape Ale is verkrijgbaar in een zeer beperkte editie van 2.500 genummerde flessen, te koop in de winkels van Bourgogne des Flandres en Wijngoed Monteberg. Met een prijs van 15,90 euro per fles van 75cl is het een exclusief product voor de echte liefhebber van bier- en wijncreaties.


© 2024 Monteberg All Rights Reserved.