© EF (Foto uit KW)

Maak kennis met de Mgin

Ook in deze vreemde tijden zit een wijnbouwer niet stil. Hoewel de coronamaatregelen Wijngoed Monteberg al een hele tijd noodzaken om een deel van de activiteiten op een lager pitje te zetten, werkten ze toch naarstig voort aan de Mgin, de nieuwe telg in de M-familie. 

Grote liefhebbers van gin
In alle stilte werkte wijngoed Monteberg door aan het nieuwe project waaraan de wijnbouwers al een tijdje bezig waren. Een tweetal jaar geleden ontstond immers het idee om een eigen gin op de markt te brengen. Na veel proeven en testen is het wijngoed eindelijk klaar om het product aan het publiek voor te stellen. “Iets op de markt brengen dat we zelf graag drinken, vormt al jaren onze basisfilosofie. Zelf ben ik grote liefhebber van een goede gin. Het idee om met onze eigen wijn een kwalitatieve gin te maken, voelt dan ook een beetje als de spreekwoordelijke kers op de taart”, aldus Ward Six. 

Eigen, typische smaak 
Voor de realisatie van de Mgin werkte wijngoed Monteberg samen met een West-Vlaamse stokerijHun eigen, rode wijn vormt de basis van de gin, wat vrij uniek is in de wereld van de gins. Ward verduidelijkt: “Er zijn veel gins op de markt, maar weinig worden gedistilleerd vanaf een stille wijn. Eigenlijk is dat de eerste vereiste als je een goede gin wil maken: je moet vertrekken van een kwalitatief basisproduct.” De gin bevat verplicht de jeneverbes als kruid, de wijnbouwers voegden daar nog een andere smaakmaker aan toe om hun eigen typische smaak te creëren. 

25 jaar Monteberg 
De lancering van de Mgin luidt de aanloop naar een vieringsjaar in. In 2021 bestaat de pionier van de Heuvellandse wijnbouw immers 25 jaar. Jean-Pierre, de vader van Katrien en Ward, startte indertijd met de eerste wijnstokken op de Monteberg. “Momenteel is het nog koffiedik kijken wat we al dan niet qua festiviteiten zullen kunnen organiseren”, beseft Katrien. “Maar we hopen uiteraard, net zoals zoveel andere mensen, dat de komst van een vaccin tegen het COVID-19 virus ervoor kan zorgen dat we onze normale activiteiten weer kunnen opnemen. En ja, daar zou een feestje natuurlijk niet bij mogen ontbreken.” 

De Mgin werd gebotteld in een zwarte fles die naar de huisstijl van het domein verwijst. Voorlopig is de gin slechts in beperkte oplage beschikbaar. 


© 2024 Monteberg All Rights Reserved.