Bezoek en degustatie

 

Wijziging van bezoekregeling

Groepsbezoeken en hoevepicknicks zijn momenteel niet mogelijk. Klik hier voor meer info.
Image

Kortbezoek

Aan het begin van het kortbezoek laten we jullie genieten van onze documentaire. Daarna nemen we jullie mee achter de schermen in de productieruimte met een glaasje wijn in de hand. Hier nemen we een duik in het proces van persing tot botteling. Tijdens het kortbezoek nemen we twee degustaties. Vragen zijn op elk moment van het bezoek meer dan welkom.

Praktisch

 • Duur: 45 minuten
 • Wanneer: Volgens beschikbaarheid, niet op zon- en feestdagen  
 • Prijzen
 Groepen vanaf 15       personen  5 euro per persoon
 Groepen onder 15   personen  75 euro voor het hele bezoek, ongeacht het aantal   personen*

* Telt je groep minder dan 15 personen? Soms kijken we of we je groep kunnen aansluiten bij een andere. Als het aantal personen dan boven 15 personen ligt, betaal je ook gewoon 5 euro per persoon. Vraag gerust de mogelijkheid na bij het reserveren.

Standaardbezoek

Aan het begin van het standaardbezoek laten we jullie genieten van onze documentaire. Daarna nemen we jullie mee naar onze oudste wijngaard. Daar achterhalen we het geheim van wijnbouw op Heuvellandse bodem en schetsen we het verhaal van de druivenplant, van het eerste kiempje tot de uiteindelijke druiventros. Ten slotte werpen we nog een blik achter de schermen in onze vinificatieruimte en nemen een duik in het productieproces van persing tot botteling. Tijdens het standaardbezoek nemen we drie degustaties. Vragen zijn op elk moment van het bezoek meer dan welkom.        

Praktisch

 • Duur: 90 minuten
 • Wanneer: Volgens beschikbaarheid
 • Prijzen

Prijzen voor maandag tot zaterdag

 Groepen vanaf 20   personen  7 euro per persoon
 Groepen onder 20   personen  140 euro voor het hele bezoek, ongeacht het aantal   personen *

 

Prijzen op zon- en feestdagen + andere weekdagen na 18 uur.

 Groepen vanaf 30   personen  8 euro per persoon
 Groepen onder 30   personen  240 euro voor het hele bezoek, ongeacht het aantal   personen **


* Telt je groep minder dan 20 personen? Soms kijken we of we je groep kunnen aansluiten bij een andere. Als het aantal personen dan boven 20 personen ligt, betaal je ook gewoon 7 euro per persoon. Vraag gerust de mogelijkheid na bij het reserveren.

** Telt je groep minder dan 30 personen? Soms kijken we of we je groep kunnen aansluiten bij een andere. Als het aantal personen dan boven 30 personen ligt, betaal je ook gewoon 8 euro per persoon. Vraag gerust de mogelijkheid na bij het reserveren

Image
Image

Luxebezoek

Bij het luxebezoek geven we u een extraatje. Aan het begin van het bezoek verwennen we jullie in stijl met een glas mousserende wijn. We laten jullie genieten van onze documentaire en trekken daarna naar onze oudste wijngaard. Hier achterhalen we het geheim van wijnbouw op Heuvellandse bodem en schetsen we het verhaal van de druivenplant, van het eerste kiempje tot de uiteindelijke druiventros. Ten slotte werpen we nog een blik achter de schermen in onze vinificatieruimte en nemen een duik in het productieproces van persing tot botteling. Tijdens het luxebezoek laten we jullie smaakpapillen genieten van een droge wijn, een zoete wijn en een wijnpraline. Als kers op de taart krijgt iedereen een fles wijn naar keuze cadeau. 

Praktisch

 • Duur: 100 minuten
 • Wanneer: Volgens beschikbaarheid
 • Prijzen

Prijzen voor maandag tot zaterdag

 Groepen vanaf 20   personen  22 euro per persoon
 Groepen onder 20   personen  440 euro voor het hele bezoek, ongeacht het aantal   personen

 

Prijzen op zon- en feestdagen + andere weekdagen na 18 uur.

 Groepen vanaf 30   personen  23 euro per persoon
 Groepen onder 30   personen  690 euro voor het hele bezoek, ongeacht het aantal   personen

Bezoek op maat

Samen met jullie stippelen we een bezoek uit, maar dan op maat gemaakt.  Neem gerust contact met ons op via katrien@monteberg.be of +32 474 25 54 63.

Image
Image

Hoevepicknick

Smullen van al het lekkers uit onze regio in het hartje van de wijngaard? Wijngoed Monteberg zet een heerlijke hoevepicknick klaar met de smakelijkste streekproducten uit de Westhoek: verse charcuterie, boter, yoghurt, ambachtelijke kazen, confituren en mosterd, dagverse broodjes, fruit en gekookte eitjes. Geniet bovendien van een glaasje Montebergwijn of een vers natuursapje.

Alle streekproducten zijn delicatessen die we met zorg uitkozen bij onze beste hoevewinkels. Bij de selectie hechten we ook altijd bijzonder belang aan seizoensgebonden producten.

Praktisch:

 • Wanneer: Elke middag mogelijk volgens beschikbaarheid. Echter niet op zon- en feestdagen en in de periode van 16 juli tot 8 augustus.  
 • Prijzen
 Volwassenen  15 euro per persoon
 Kinderen (-12 jaar)  10 euro per persoon
 Kinderen (-3 jaar)  Gratis
 • Picknick meenemen naar een eigen locatie? Dat kan. We vragen alleen een waarborg voor het gebruik van het materiaal zoals picknickmand, bestek en bordjes.
 • Regenweer? Dat hoeft een hoevepicknick niet in de weg te staan. Onze degustatieruimte staat voor jullie klaar om in te picknicken.
© 2020 Monteberg All Rights Reserved.