
Duurzaam en Ecologische wijnbouw
Duurzaam en Ecologisch aan wijnbouw doen is ook bij ons een must, we zijn er van overtuigd dat we op deze manier van denken niet alleen een mooi verhaal brengen maar ook interessantere wijnen bottelen.
Wat je allemaal kan doen om duurzaam te werken vindt je soms terug in kleine dingen, soms in grote investeringen, maar telkens met de insteek onze voetafdruk te verkleinen.
Bij de bouw van onze nieuwe site hebben we volgende gerealiseerd naar duurzaamheid.
80 % van het onkruidbeheer gebeurt mechanisch. Sterk verminderen van herbiciden is heel duurzaam.
Om de noodzakelijke behandelingen zo duurzaam mogelijk te maken hebben we volgende stappen gezet:
Wat je allemaal kan doen om duurzaam te werken vindt je soms terug in kleine dingen, soms in grote investeringen, maar telkens met de insteek onze voetafdruk te verkleinen.
Bij de bouw van onze nieuwe site hebben we volgende gerealiseerd naar duurzaamheid.
- zonnepanelen (ecologisch en economisch)
- warmtepomp (ecologisch)
- IBA waterzuivering (ecologisch)
- grotere opvang regenwater ecologisch en economisch)
- uitzinkput overloop regenwaterput (ecologisch)
- intense isolatie (ecologisch en economisch)
- led lampen (ecologisch en economisch)
80 % van het onkruidbeheer gebeurt mechanisch. Sterk verminderen van herbiciden is heel duurzaam.
Om de noodzakelijke behandelingen zo duurzaam mogelijk te maken hebben we volgende stappen gezet:
- Installeren van weerstations om gericht te kunnen werken en zo geen overtollige behandelingen te doen.
- Samenwerking met collega in behandelen met tunnelspuit, op deze manier is er zo goed als geen drift, recupereren we heel wat vloeistof wat resulteert in duurzaam EN ecologisch voordeel.
- sterk loofwand beheer zorgt voor goede ventilatie en zo minder schimmeldruk.
- Alle restproducten in het circuit die niet nuttig zijn om wijn te maken worden teruggebracht naar, of blijven in de wijngaard. We hebben het over grassen laten liggen bij het maaien, snoeihout verhakselen en in de wijngaard laten, persresten als compost uitvoeren in de wijngaard.
- In onze gebouwen maken we ook wijn voor derden, er is ook een collega die in onze infrastructuur zijn wijnen laat gisten en opvoeden. Op deze manier werken we ook duurzaam, ecologisch en economisch daar er geen extra site(s) wordt gebouwd.