Wijngoed Monteberg
MENU
Bezoek En Degustatie
lijn
Het Wijngoed
lijn
Assortiment
lijn
Contactgegevens
lijn
Fotos
lijn
Eerste Onderzoek In 1776
lijn
Activiteiten Kalender
lijn
 
 

Het Wijngoed ‘Monteberg’ is gelegen in het pittoreske Heuvelland: niet alleen toeristisch  maar ook voor wandelaars een waar paradijs. Maar er is meer:

 

 

 Op de Zuidhelling van de Monteberg en Kemmelberg werden in 1996 een 600 wijnstokken aangeplant als studie om te zien of het in dit terroir mogelijk was om aan wijnbouw te doen. Al gauw bleek het effectief een prachtige cultuur te zijn in deze regio en is het wijngoed uitgebreid tot 5 Ha goed voor 23.000 wijnstokken. In 2009-2010 werd één hectare aangeplant op drie aparte percelen en in 2011 plantten we nog een hectare bij om onze rode wijn uit te breiden. Zo hebben we tot nu toe een beplante oppervlakte van een goeie 7 ha. Een ondergrond van ijzerzandsteen, bescherming door bossen aan de noordkant en de zuidelijk gerichte hellingen zorgen voor een geschikt terroir.

Wij hebben de keuze gemaakt om 10 verschillende soorten druiven aan te planten om op deze manier een mooi divers assortiment te kunnen aanbieden. In het begin werden Muller Thurgau, Kerner, Pinot Gris, Dornfelder, Pinot Noir en Siegerrebe  aangeplant. Met deze slaagden we erin om twee witte wijnen en een mooie rosé te vinifiëren, maar de passie naar uitbreiding resulteerde in nieuwe aanplantingen en in 2005 kwamen daar ook nog Regent, Chardonnay en Solaris bij. Bij de laatste aanplant in 2011 werd Rondo de 10e variëteit.  Met deze extra cépages kunnen we ons nu ook richten op rode- en mousserende wijn. Wat momenteel ter beschikking is vindt u terug onder de rubriek ‘Assortiment’.

 

 


 

© Alle rechten voorbehouden aan monteberg.be